eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Repülő csészealjat a frontvonalakra!

Brit feltalálók olyan repülő eszközt fejlesztettek ki, ami be tud surranni az épületekbe, hogy felderítse az ellenséget, vagy robbanószerkezetet helyezzen el.

A brit katonák egy éven belül használhatják azt a szerkezetet, amit egy egyetemistákból és szakértőkből álló csapat fejlesztett ki. A "repülő csészealjat" az angol védelmi minisztérium pályázatára fejlesztették ki.

A pályázat lényege az volt, hogy a kreatív feltalálók olyan, a hétköznapi technológiát is felhasználó szerkezetet fejlesszenek ki, amit a katonák is tudnak használni az afganisztáni és az iraki fronton.

A verseny döntő fordulójába 11 csapat jutott be, közülük a legesélyesebbnek a MIRA Team-et tarják, akik az ufószerű szerkezetet alakították ki.

Az ember nélküli repülő műszer az ajtón vagy akár az ablakon is be tud surranni az épületekbe, és mivel fel van szerelve videókemarával, jó minőségű képeket tud készíteni.

A helyiségbe bejutva akár robbanószerkezet telepítésére is képes, így ki lehet füstölni az ellenséget - állítják szakértők.

A nagyon halkan, szinte zajtalanul közlekedő szerkezet 20 kilogrammot nyom, és egy joystickkal lehet irányítani, akár lebegtetni is. A feltalálók azt állítják: használatához nem kell különleges képesség vagy ügyesség, és a katonák is könnyen tudják majd kezelni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×