eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Birkapásztorként bujkál Mladic?

Miután a háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzic biztos helyen, a hágai börtönben, van a nyilvánosság fokozatosan az első számú szökevény Ratko Mladic felé fordul. Általános az a vélekedés, hogy valahol a közelben tartózkodik, és hogy több testőr vigyáz rá. Bécsi értesülésekre hivatkozva a belgrádi sajtó azt a lehetőséget említi, hogy a szerb tábornok valahol a szerb-macedón határ közelében rejtőzködik.

Szakértők és politikusok egyaránt komolyan felvetették azt a lehetőséget is, hogy Ratko Mladic tábornok nem fogja könnyen megadni magát, ellenállást tanúsít majd, és megtörténhet, hogy végső esetben öngyilkosságot. Családjában többen vetettek véget életüknek, a háborús bűnökkel vádolt tábornok lánya is öngyilkos lett.

A bécsi Kronen Zeitung értesüléseire hivatkozva a keddi belgrádi sajtó azt közölte, hogy Ratko Mladic valahol a szerb-macedón határon bujkál, állítólag birkákat őriz, rá pedig kétszáz fegyveres vigyáz. Ezt egy jól értesült szerb férfi mondta el az osztrák lapnak, egyúttal közölve azt is, a bujkáló tábornok súlyosan beteg és rossz állapotban van.

A szerb honvédelmi minisztérium még nem reagált, katonai szakértők viszont nem tartják biztonságosnak a macedón-határt, hiszen Koszovó is közel van, Macedónia pedig tele van kémekkel és ügynökökkel.

Ez a határrész elektronikus felügyelet és ellenőrzés alatt van, és minden bizonnyal észlelték volna a birkanyájat vagy a fegyvereseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×