eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Felfüggesztették állásából, mert túl sokat dolgozott

Túl sokat dolgozott, ezért nyugdíjazása előtt pár nappal felfüggesztették állásából egy angliai falucska iskolaigazgatóját. A 60 éves hölgy nemrég tért vissza a munkába egy hátsérülés után. Több szülő a megyei önkormányzat eljárása elleni tiltakozásul nem engedi iskolába a gyerekét.

Vanessa Aldridge, egy angliai falu iskolájának igazgatója utolsó munkás napjait töltötte volna az általa irányított intézményben, hisz pár nap múlva, a tanév végével nyugdíjba vonult volna. Azonban az önkormányzat hirtelen fölfüggesztette állásából.

Az indoklás szerint azért, mert túl keményen dolgozott, mióta visszatért a munkába - amelyet az iskolát 18 éve irányító, jelenleg 60 éves hölgy egy hátsérülés miatt volt kénytelen megszakítani márciusban.

A Maily Dail forrása szerint az igazgató márciusban úgy szenvedett sérülést, hogy fölemelt egy mikrohullámú sütőt. Az orvosok azt mondták, májusban már visszamehet dolgozni, de csak könnyebb feladatokat láthat el.

A lincolnshire-i megyei tanács terapeutája úgyszintén ezen az állásponton volt, hozzátéve, hogy eleinte csak a tanítás alatt dolgozhat, mintegy fokozatos visszatérésként a munkába. Végül Június közepén tért vissza posztjára az igazgató.

Vanessa Aldridge-et múlt pénteken függesztették föl állásából. A neki átadott levél szerint az ötgyermekes, három unokával büszkélkedő igazgató azzal érdemelte ki a felfüggesztést, hogy megszegte a fenti megállapodást, amely szerint csupán 8.30 és 15.15 között dolgozhatott volna.

Akkor jöttek, amikor a gyerekek már hazamentek - mondta az igazgató. Azt mondták, a vakáció alatt visszajöhetek a dolgaimért. Mondtam nekik, talán túl sokat dolgoztam, de nem hiszem, hogy bárki is pontosan meg tudná számolni az órákat - nyilatkozta Vanessa Aldridge.

Az igazgatóhoz közel álló források szerint a lincolnshire-i megyei tanács attól fél, beperelnék a marschape-i önkormányzatot, ha az igazgató hátsérülése súlyosbodna a hosszú munkaórák alatt.

Azt ígérték neki, egy levélben mindent elmagyaráznak, de ez a levél még mindig nem érkezett meg. Vanessa úgy tervezte, az utolsó héten elbúcsúzik a gyerekektől, de most elvették tőle ennek lehetőségét - tette hozzá a névtelen nyilatkozó.

Az iskolának az igazgató mellett egy teljes állású tanára és négy segítője volt, akik a 34 tanuló ellátását végezték. Három gyermeket a szülők tiltakozásul nem engednek iskolába az utolsó napokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×