eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"El kell kerülni, hogy Oszama bin Ladenből mártír váljék"

Az Egyesült Államoknak bíróság elé kell állítania Oszama bin Landent, ha élve fogják el, nehogy mártírt csináljanak belőle - hangsúlyozta a demokrata párt elnökjelöltségére pályázó Barack Obama.

Külpolitikai tanácsadóival tartott tanácskozása után újságírók előtt tett szerdai kijelentésével az illinoisi szenátor republikánus ellenfelének, John McCainnek vágott vissza, aki a héten azzal vádolta meg, hogy nem eléggé felkészült a terrorizmus elleni harcra.

Obama George Bush elnökéhez hasonlította John McCain biztonságpolitikai elképzeléseit. Hozzátette: Bush és McCain hozzáállása miatt lett az Egyesült Államok kevésbé biztonságos, csökkent a tekintélye és veszített a világban játszott vezető szerepéből.

A szenátor szerint lehetséges, hogy nem tudják élve elfogni az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetőjét, de ha mégis, úgy kell vele eljárni, hogy az egész világ tisztában legyen gyilkos tetteivel, és ne váljék belőle mártír.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×