eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Magyar származású herceg a német milliárdosok között

Németországban egyre nő a szakadék a gazdagok és a szegények között - derül ki a berlini munkaügyi minisztérium nemrég közzétett jelentéséből. A Forbes című amerikai magazin viszont kimutatta azt is, hogy a világ legfiatalabb milliárdosa német: pontosabban a magyar származású Thurn und Taxis hercegné egyetlen fia, Albert.

A berlini felmérés alapján gazdagnak számít az az ember, akinek bevétele legalább 200 százalékkal haladja meg az átlag fizetésnek számító 3268 eurót, tehát közel 800 ezer forintot.

Ez alapján jelenleg a lakosság 6,5 százaléka tartozik a gazdagok kategóriájába. Viszont kereken kétszer ennyi a szegény, és mint a felmérés hangsúlyozta, a 781 euró, azaz 200 ezer forint havi bevételből vagy ennél kevesebb összegből élők száma növekedőben van.

Mint ahogy a szupergazdagok körében is egyre több német névvel találkozunk. Az amerikai Forbes magazin legújabb felmérése alapján a világ 946 multimilliárdosa között már 55 német van és a legfiatalabb is német, a nemrég nagykorúvá vált Albert von Thurn und Taxis herceg, akinek magánvagyonát kétmilliárd euróra becsülik.

A német lista élén a két Albrecht testvér áll. Õk nem örökölték vagyonukat, hanem az Aldi élelmiszerdiszkont láncolat létrehozásával tettek szert fejenként csaknem 20 milliárd euróra, azaz ötezer milliárd forintra. A menedzserek sorában a Porsche elnöke tekinthető a leggazdagabbnak, mert évi fizetése meghaladja a 60 millió eurót, azaz 1 milliárd 500 ezer forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×