eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Léghajóról vadásznak az illegális bevándorlókra

Léghajóról is vadásznak az illegális bevándorlókra Oroszországban: a Vesztyi 24 hírtelevízió szerdán mutatott erről felvételeket az Ural térségéből.

A léghajó magánházak felett lebegett Perm térségében, miközben a földön lovasrendőrök keresték az illegálisokat.

Oroszországba elsősorban a volt Szovjetunió térségéből özönlenek a hazájukban elszegényedett emberek, hogy munkát keressenek az olajbevételekből virágzó gazdaságban és szerény fizetésükből támogassák a hátrahagyott családot.

A léghajón ember nincs, csak kamerák vannak, amelyek a Vesztyi 24 szerint 5000 méter távolságból is "látni" tudnak egy arcot.

A felvételen látható volt egy csapatnyi munkás, a rendőrök szerint tadzsikisztániak, amint egy magánház építkezésén dolgoztak.

A hírtelevízió szerint alig egy órával a felvételek készítése után a rendőrök mintegy 70 illegális bevándorlót vettek őrizetbe, s többségüket várhatóan kiutasítják Oroszországból.

Oroszország évente mintegy egymillió bevándorlónak ad munkavállalási engedélyt. Hivatalos források mintegy ötmillióra teszik az illegális bevándorlók számát, bár hozzáteszik: nehéz felbecsülni, hányan vannak, így az adat pontosságáért senki nem kezeskedik.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×