eur:
388.92
usd:
361.73
bux:
68684.84
2024. május 8. szerda Mihály

Az oroszok ötöde sosem volt még színházban

Az oroszoknak több mint egyötöde (22 százaléka) még soha életében nem járt színházban - derül ki egy közelmúltban végzett felmérésből.

Az Oroszországi Közvélemény-kutató Központ (VCIOM) április 5-6-án 46 megye 153 településén 1600 embert faggatott ki színházlátogatási szokásairól - olvasható a Lenta című orosz hírportálon.

A megkérdezetteknek csaknem a fele (48 százaléka) a kérdezőbiztosok faggatózására kitérő választ adott, mondván, hogy "valamikor" járt már színházban.

Az oroszok 15 százaléka évente legfeljebb egyszer jut el egy előadásra, 11 százaléka évente több alkalommal is.

A lakosságnak mindössze 2 százaléka nevezhető megrögzött színházlátogatónak: ezek havonta akár több alkalommal váltanak jegyet az előadásokra.

A színházlátogatástól visszatartó okok között a legtöbben a távolságot nevezték meg, mondván, hogy lakhelyükhöz közel nem működik egyetlen teátrum sem, a válaszadók 17 százaléka pedig időhiányra hivatkozott.

Az oroszok 16 százalékát egyáltalán nem érdekli a színházi műfaj, 14 százalék pedig a jegyárakat drágállja. A válaszadók 4 százaléka a televíziós színházi előadásokat preferálja, további 4 százalék pedig a jó színházi társulatok hiányával magyarázza a műfajtól való idegenkedést.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×