eur:
387.73
usd:
357.77
bux:
68109.76
2024. május 17. péntek Paszkál

Halálos összecsapás rendőrök és kábítószer-csempészek között

Kilenc ember vesztette életét kedden Rio de Janeiro egyik északi nyomornegyedében, ahol a dél-amerikai ország különleges rendőri alakulatai kábítószer-csempészekkel csaptak össze.

A lövöldözés a Vila Cruzeiro nevű favelában tört ki. A biztonsági erők razziájában 14 személyt elfogtak. A sebesültek száma hat, egyikük állapota súlyos.

A rendőrség megerősítette, hogy a halottak mindannyian drogkereskedők voltak. Kábítószert és fegyvereket, köztük két golyószórót foglaltak le akció helyszínén.

A különleges egység tagjai egy páncélozott szállító harcjárművet is bevetettek a csempészek utáni hajtóvadászatban, amelyet már kora reggel megkezdtek és a koraesti órákig folytattak. A 20 ezer lakosú negyedben az iskolákban szünetelt az oktatás, az üzletek pedig zárva voltak.

A brazil rendőrség tavaly 1260 emberrel végzett a szervezett bűnözés ellen indított küzdelmében.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×