eur:
388.5
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hetven éve nem volt kormányfőnek ilyen rossz a megítélése

Keményen meg kell küzdenie Gordon Brownnak azért, hogy visszaszerezze a választói bizalmat. Hetven éve nem volt ugyanis ilyen rossz brit kormányfő megítélése.

Gordon Brownban tavaly augusztusban még a britek 48 százaléka bízott - most viszont mínusz 37 százaléknál tart. Ilyen rossz még az eddigi csúcstartó Neville Chamberlainnak sem volt a megítélése az 1930-as években, amikor mindent megtett Hitler megbékítése érdekében - még Csehországot is feláldozta.

A Financial Times című brit gazdasági-politikai napilap felmérése szerint egyetlen nyugati vezető sem áll olyan rosszul, mint Brown. Tíz britből majdnem hét válaszolta azt, hogy "nem bízik" a kormányfőben, míg Németországban ez az arány 52, az Egyesült Államokban 51 százalék, Franciaországban pedig csak ennek a fele.

A kormányfőnek ráadásul a sajátjaival is meg kell küzdenie, hiszen az egyik volt kormánytag is "elb...ttnak" nevezte a kabinetet. Legbelsőbb köre egyre gyakrabban kényszerül a kormányfőváltásról szóló pletykák cáfolására; legutóbb éppen az a hír röppent föl, hogy Ed Balls oktatási miniszter váltaná őt a kabinet élén. Balls pedig közleményt adott ki, amelyben cáfolta, hogy indulna a párt vezetéséért.

Brown azonban nem marad sokáig kihívó nélkül, hiszen Charles Clarke volt belügyminiszter már bejelentette, hogy keresi Brown lehetséges utódjait arra az esetre, ha a Munkáspárt elbukná a jövő hónapban rendezendő helyhatósági választásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×