eur:
401.96
usd:
366.21
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

McCain az elnöki poszthoz elég egészségesnek tartja magát

A 71 éves John McCain, az amerikai Republikánus Párt várható elnökjelöltje mindenkit biztosítani akar arról, hogy jó egészségi állapotban van az elnöki poszt betöltéséhez.

Az arizonai szenátor a hét végén a Mexikóval határos államban kampányolt, ahol stábja közölte: orvosai májusban példa nélküli tájékoztatót tartanak McCain állapotáról.

A szenátor ezzel a lépéssel kívánja már jó előre visszaverni azokat a korával kapcsolatos bírálatokat, amelyeket a Demokrata Párt várhatóan fő fegyverként fog vele szemben bevetni az ősszel kezdődő általános elnökválasztási versengésben.

McCain eddig többnyire tréfálkozott az idős korára vonatkozó megjegyzéseken. Az előválasztási vitákban több ízben azt mondta, hogy öreg már, mint a Föld, több sebhelye van, mint Frankensteinnek.
Arra is utalt azonban sokszor: egyáltalán nem érzi magát vénnek, jó géneket örökölt, 96 éves édesanyja, aki több kampányrendezvényen együtt szerepel vele, remek állapotban van.

John McCain a napokban elismerte: a választók egy részének biztosítékra van szükség, mielőtt egy 70-es éveiben járó politikust az Egyesült Államok elnökévé választ.

Az egykori vietnami veterán idős kora miatt - a novemberi választásra már betölti 72. életévét, így a legidősebb hivatalba lépő elnök lehet - a The Washington Post/ABC News felmérése szerint a választók 27 százaléka aggódik, vagyis ezért nem tekintik jó jelöltnek.

A szenátor orvosai esküsznek arra, hogy McCain - aki tavaly például nagy gyalogtúrát tett fiával a Grand Canyonban - kivételesen jó egészségnek örvend.

Szóvivője, Tucker Bounds szerint McCain "kitűnő formában" van. Állítólag csak ártalmatlan aszpirint szed szívroham megelőzésére, továbbá enyhe szereket koleszterinszintjének karbantartására és allergia ellen.

A fáradhatatlanul kampányoló szenátorról tudni lehet, hogy szervezete már olyan próbákat állt ki, amilyeneket csak kevesen ismernek.

A haditengerészet pilótájaként a vietnami háborúban harcolt. Amikor vadászgépe 1967-ben Hanoi mellett lezuhant, mindkét karja és egyik lába eltört. Sikerült katapultálnia, de kis híján belefulladt a Truc Bach tóba. Az ellenség éveken át kínozta az amerikaiak körében Hanoi Hiltonnak nevezett börtönben: mindkét vállát és bordáit összetörték.

Az egykori megpróbáltatások miatt kissé bicegő McCain máig nem tudja egyik kezét sem a feje fölé emelni, és gyakran begyulladnak az ízületei.

A szenátor néhány éve ráadásul a bőrrák egyik legveszélyesebb formáját élte túl, az arcának bal felén látható heg arra a tízcentes méretű melanomára emlékeztet, amelyet az orvosok 2000-ben távolítottak el.

Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×