eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A szexuális szokásokra is kíváncsi a pénzosztó hivatal

Különös szabály elé állították a brit színházigazgatókat és a múzeumok vezetőit. A művészeti intézményeknek a támogatások igényléséhez a jövőben olyan nyomtatványt kell kitölteniük, amelyen fel kell tüntetni, hogy az intézményükben hány biszexuális, homoszexuális, heteroszexuális és leszbikus dolgozik.

Mindez természetesen kiverte a biztosítékot a kulturális élet elöljárói körében. A homoszexualitását vállaló Oscar-díjas színész, Ian McKellen azt monda: ez egy olyan kérdés, amely egyszerűen nem szerepelhet egy kérdőíven.

Michael Frayn komédiaszerzőt azonnal megihlette a kérdésfeltevés, és újabbakat talált ki. Szatirikusan megjegyezte: azt is meg kellene kérdezni, hány rövidlátó van a társulatban, vagy hányan hordanak fekete zoknit.

Julian Spalding, aki már több múzeumot és galériát is vezetett, kijelentette: nem érti, mi szükség van ezekre az adatokra. Azzal pedig, hogy rákérdeznek a szexuális orientációra, agresszív támadást intéznek az alkalmazottak privát szférája ellen, bár a kérdőíven "nincs adat" válaszlehetőség is szerepel.

A nyomtatvány szerint egyébként az adatok megadása nem befolyásolja az elbírálást, csupán az intézmények és a nyertesek összehasonlítását szolgálja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×