eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Milliók nyomorognak az Egyesült Államokban

A 300 milliós lakosú Egyesült Államokban jelenleg 28 millióan vannak azok, akiknek az állami támogatás nélkül még a napi ételre sem futná. Soha ennyi ember nem szorult még rá az ételjegyre, mint napjainkba. Mindez ékes bizonyítéka annak, hogy a leggazdagabb ország gazdasági krízisben van.

Sok hír szólt arról, hogy hatalmas problémák rázzák meg a pénzügyi központként számon tartott Wall Streetet. A gondok mára túlléptek a bankárok életén, és már a kisembereket is elérték. Soha annyian nem szorultak még rá az állami támogatásra ahhoz, hogy saját magukat és családjukat etessék, mint most.

Egy évvel ezelőtt 26,5 millióan kaptak étkezési támogatást, számuk az idei évre 28 millióra emelkedett, azaz a lakosság majdnem 10 százaléka a szegénységi küszöb alatt él. Az emberek elszegényedéséhez a hirtelen emelkedő árak és számos munkahely megszűnése vezetett.

Néhány állam különösen nehéz helyzetben van, Michiganben például már évekkel ezelőtt elkezdődött a válság az autóipar hanyatlásával. Mára az államban minden nyolcadik ember igényel étkezési támogatást, dupla annyian, mint 2000-ben. Rhode Islandben pedig két év alatt 18 százalékkal nőtt az ételjegy igénylőinek száma.

Az ételtámogatási program 40 évvel ezelőtt kezdődött az Egyesült Államokban, amikor még sokan éheztek az országban. Sokan szégyellték, hogy kénytelenek igényelni, ezért a papír alapú jegyeket mára felváltották a bankkártyákhoz hasonló plasztikkártyák, amelyekre havonta érkezik a támogatás összege. A támogatást mindazok igényelhetik, akik a mindenkori szegénységi küszöb alatti jövedelemmel rendelkeznek.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×