eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az iraki felkelés támogatására szólított fel Oszama bin Laden

Újabb, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetőjének tulajdonított üzenet jelent meg ezúttal az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban.

A hangfelvételen Oszama bin Laden bírálja az Izraellel folytatott palesztin tárgyalásokat és szent háborúra buzdít a Gázai övezet izraeli blokádja ellen, valamint a palesztin területek felszabadításáért.

Az iraki háború kezdetének 5. évfordulóján az iraki felkelés támogatására szólította fel a muzulmánokat.

Szerdán Európának üzent a Mohamed-karikatúrák ügyében az al-Kaida vezére. Az egyik iszlamista honlapon közzétett hangfelvétel hitelességét még szintén vizsgálják.

Oszama bin Laden büntetést helyezett kilátásba az uniós tagállamok számára a muzulmán vallásalapító prófétát turbán helyett bombával a fején ábrázoló, a közelmúltban dániai és más európai lapokban újraközölt gúnyrajz miatt.

Több nyugati újságban a múlt hónap közepén jelentették meg ismét a karikatúrákat, egy nappal azután, hogy a dán rendőrség őrizetbe vett 3 embert, akik az egyik rajzoló meggyilkolására készültek.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×