eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Halálos áldozatai is vannak a tibeti zavargásoknak

A kínai fennhatóság alatt álló Tibetben 10 ember halt meg a pénteki zavargásokban, miután a rendőrök a rendbontó tüntetők közé lőttek. Az Új Kína hírügynökség szerint az áldozatok többsége kereskedő. Sajtóhírek korábban arról számoltak be, hogy legalább kettő, de akár 70 ember is életét veszthette az összecsapásokban.

Tibet kínai kormányzója viszont azt közölte: erőszak nélkül, könnygáz bevetésével állították helyre a rendet. Korábban a dalai láma a hatósági erőszak beszüntetésére szólított fel.

A száműzetésben élő, Nobel-békedíjas vallási vezető aggasztónak nevezte a helyzetet, és arra kérte Pekinget, hogy kezdjen párbeszédet a tibeti néppel.

A kínai kormány válaszában közölte: a dalai láma szította a viszályt és szervezte meg a felvonulásokat, így ő a felelős az erőszakos cselekményekért. Tibetben a 49 éve levert békés néptüntetésre emlékezve, a kínai uralom ellen tüntetnek napok óta.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×