eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Ami soha nem ismétlődhet meg"

Ausztriában intézetet hoznak létre a nácivadász Simon Wiesenthal emlékére, mely egyben a holokauszt kutatásának világközpontja is lesz - jelentette be az osztrák kancellár.

A bécsi kormány döntését Alfred Gusenbauer kancellár jelentette be az Anschlussnak, Ausztria Németországhoz való csatolásának 70. évfordulóján.

Alfred Gusenbauer elmondta, hogy a majdani bécsi Wiesenthal Intézet lesz a holokauszt kutatásának világközpontja, egyben mementóként emlékeztet a múltra, "ami soha nem ismétlődhet meg, és mindarra, amit soha nem szabad elfelejteni".

A Wiesenthal által összegyűjtött akták feldolgozását és archiválását célul kitűző központ finanszírozásának kérdéseiről még nem döntöttek.

A 2005-ben Bécsben elhunyt Simon Wiesenthal a holokauszt túlélője volt; egész életét a szökésben lévő náci háborús bűnösök felkutatásának szentelte, és akták ezreit gyűjtötte össze.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×