eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ezrek veszélyben: személyes iratokat dobtak ki

Újabb adatkezelési botrány robbant ki Nagy-Britanniában: húszezer ember személyes adatait tartalmazó papírokat találtak egy észak-londoni csavargótanyán.

A dobozokban lévő és az utcán kallódó dokumentumokban nevek, telefonszámok, címek, születési dátumok, csekkek, bankszámlák, társadalombiztosítási papírok, bevándorlási kérelmek és egyéb, nem nyilvános iratok adatok szerepelnek.

A papírokat egy elhagyatott önkormányzati épület mögött találta meg a The Sun című brit bulvárlap munkatársa.

Mint kiderült, a hivatal 2005-ben elköltözött az épületből, és az iratokat bezárták egy szekrénybe, azonban valaki feltörte annak ajtaját.

Az iratok az 1980-as évek és 1993 közöttiek, de vannak, akik változatlanul a papírokon szereplő címen élnek és ugyanazt a társadalombiztosítási számot használják.

Egy bűnügyi szakértő szerint a sikátorban lévő iratokon szereplő adatok bőven elegendők ahhoz, hogy erre szakosodott tolvajok lemásolják valakinek a személyazonosságát és visszaéljenek azzal.

Az illetékes helyi képviselő, Lynne Featherstone azt követeli, hogy az önkormányzat levélben jelezze az érintetteknek, hogy milyen veszélynek vannak kitéve.

Az önkormányzat egyik munkatársa már jelezte, hogy kivizsgálják az ügyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×