eur:
389.83
usd:
362.86
bux:
68067.67
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sokkoló kép: kidobták a harmadikról a kétéves gyereket

Drámai pillanatnak lehettek szemtanúi a németországi Ludwigshafen lakói, amikor egy ház kigyulladt és a bent a harmadik emeleten rekedt szülők úgy döntöttek, hogy a tűzoltók tanácsát követve kidobják kétéves gyermeküket az ablakon - a biztonságba...

Vasárnap a Rajna-parti Ludwigshafenben szinte teljesen kiégett egy többemeletes társasház. A tűzben kilenc ember - köztük öt gyerek - életét vesztette, a sérültek száma pedig meghaladta a félszázat.

A tragédia egyik legdrámaibb pillanata az volt, amikor a tűzoltók tanácsára egy, a harmadik emeleten rekedt család kidobta az ablakon kétéves gyermekét, így próbálva - sikerrel - megmenteni az életét. A kisgyereket egy tűzoltó kapta el, a család többi tagjának sorsáról nincs hír.

Nem a kétéves gyermek volt az egyetlen, akit az ablakon kidobva mentettek meg a német városban. Legkevesebb két másik életét is úgy sikerült megóvni, hogy a helyiek által a háznál felhalmozott matracokra, párnákra dobták őket.

A tudósítások szerint több mint félszáz tűzoltó próbálta megfékezni a pokoli tüzet. A hivatalos szervek nem tartják kizártnak, hogy további holttesteket is találnak, ám a jórészt törökök által lakott bérházba egyelőre életveszélyes belépni.

Egyelőre az sem egyértelmű, hogy hányan tartózkodtak a házban a tűz kitörésének pillanatában. Hivatalosan 52-e laknak ott, ám a rendőrség szerint az épület tömve volt látogatókkal, akik egy karneváli felvonulást akartak az ablakból végignézni.

A rendőrség azt sem tartja kizártnak, hogy gyújtogatás történt, hiszen a közelmúltban több törökök által lakott házat is megtámadtak szélsőjobboldali csoportok.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×