eur:
401.23
usd:
364.19
bux:
72720.89
2024. október 3. csütörtök Helga

Visszavonul az egyik legsikeresebb magyar politikus

Felhagy a politizálással parlamenti mandátumának lejárta után Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) volt elnöke. A politikus befektetőként és vállalkozóként folytatja: egy felújítás és átépítés alatt álló csallóközi műemlék, a Pongráczok egykori, nagyszarvai kastélyának társtulajdonosa lett. Az épületben idősek otthona működik majd.

Bugár Béla egy szlovák hetilapnak azt mondta: eredetileg az volt az elképzelése, hogy hospice szolgálatot hoz létre, de miután arról értesült, hogy Somorja közelében egy ilyen nagy kapacitású intézmény már épül, elállt a szándékától.

"Nem zárom ki hogy Romániában építek valami hasonlót, hiszen ott két év múlva nagy lesz az építési kereslet" - mondta a politikus.

A szlovák politikai körökben ma is nagy népszerűséget élvező Bugár Béla a három szlovákiai magyar párt egyesülése nyomán 1998-ban létrejött, majd nyolc évig kormányzati pozíciót élvező MKP-nek volt kezdetektől az elnöke és évekig a parlament alelnöke.

Tavaly tavasszal, pártja tisztújító közgyűlésén 14 szavazatnyi különbséggel vereséget szenvedett kihívójától, Csáky Páltól, akinek elnöksége óta az MKP támogatottsága igencsak megcsappant.

Bugár a tisztújításkor kijelentette: kivonul a politikából, és csak végső esetben, akkor vállalna újra tisztséget, ha süllyedő hajót kellene mentenie.

Címlapról ajánljuk

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

2007 óta nem látott Európa akkora határon átnyúló bankfelvásárlást, amekkora az olasz UniCredit és a német Commerzbank fúziójából összejöhet. A piaci manőverek sorozatát igénylő kísérlet mögött a felvásárlások nagymestere, a kontinens egyik legtekintélyesebb befektetési bankára áll: Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója (címlapképünkön).  Vezényletével az olasz bankcsoport teheti meg az első lépést a szétaprózódott, és ezért globális versenyhátránnyá vált európai bankrendszer piaci integrációja felé. A labda most az EU pénzügyi intézményrendszerének oldalán pattog: a teljes német politikai elittel szembefordulva kellene hitet tennie a tőke szabad áramlása és az egységes(ülő) bankpiac mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×