eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bush elleni merényletekre biztat az al-Kaida

Az amerikai elnök elleni merényletekre biztatja az al-Kaida az iszlamistákat. A terrorhálózat angol nyelvű szóvivője, egy iszlámra áttért amerikai állampolgár azzal a felhívással fordult vasárnap a szélsőségesekhez, hogy George Busht fogadják pokolgépekkel kedden kezdődő közel-keleti és perzsa-öbölbeli körútján.

Adam Yahiye Gadahn, ragadványnevén "Azzam, az amerikai" felhívása - egy ötvenperces hangfelvétel - egy olyan honlapon jelent meg, amely gyakran közli iszlamista szélsőséges csoportok üzeneteit, de annak hitelességét egyelőre nem lehetett ellenőrizni.

"Azon iszlám harcos testvéreinkhez intézem ezt a sürgős felhívást, akik Palesztinában vagy különösen az Arab-félszigeten, de általában a térségben élnek, és hajlandók nem virággal és tapssal fogadni a keresztes katonát, a hóhér Busht, hanem pokolgéppel, felrobbanó autóval" - mondja a felvételen Gadahn.

Magát a felhívást arab nyelven mondja el, és az üzenet tartalmaz több arab nyelvű idézetet is a Koránból, de angolul szintén megszólal. Felsorolja a mudzsahedek több afganisztáni, iraki, észak-afrikai "sikerét".

Támadja Pervez Musarraf pakisztáni és Hoszni Mubarak egyiptomi elnököt, valamint II. Abdullah szaúdi királyt. A muzulmánoknak "a zsidók, az amerikaiak és szövetségeseik felett aratott győzelmeivel" fejezi be a beszédet.

Az eredetileg kaliforniai illetőségű Gadahn 1995-ben tért át az iszlámra, és 2004 óta szerepelt többször az al-Kaida videoüzeneteiben.

Bush elnök Izraelbe és a palesztin területekre, továbbá Kuvaitba, Bahreinbe, az Egyesült Arab Emírségekbe, Szaúd-Arábiába és Egyiptomba látogat kedden kezdődő körútján.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×