eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Brüsszeli neheztelés Horvátországnak a halászati korlátozás miatt

A halászati övezettel összefüggő vitás kérdések megoldását várja Horvátországtól az Európai Unió.

Olli Rehn, a brüsszeli bizottság bővítési biztosa felszólította Zágrábot, hogy az új kormány megalakulása után oldja fel az uniós tagállamokkal szembeni halászati tilalmat az adriai térségben, ellenkező esetben negatív következményekkel kell számolnia az uniós csatlakozási tárgyalásokon.

A horvát törvényhozás döntése értelmében január 1-jétől korlátozni kell a halászatot az Adria 57 ezer négyzetkilométeres környezetvédelmi és halászati övezetében.

Ezt a tengeri élővilág és a fogyatkozó halállomány védelmére hivatkozva rendelték el, de a korlátozás sérti a térségben tevékenykedő olasz és szlovén halászok érdekeit.

Horvátország a 35 fejezet közül 16-ot nyitott meg a 2005 óta tartó csatlakozási tárgyalásokon, és az elkövetkező évben lényeges előrehaladásra van szükség ahhoz, hogy 2009-ben vagy 2010-ben beléphessen az unióba.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×