eur:
389.75
usd:
364.33
bux:
68107.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elismerte választási vereségét az ausztrál kormányfő

Elismerte vereségét a szombati parlamenti választások után John Howard kormányfő. A miniszterelnök, aki 11 éven át kormányozta Ausztráliát konzervatív koalíciója élén, országos tv-beszédben jelentette be, hogy telefonon gratulált Kevin Ruddnak, az ellenzéki Munkáspárt vezetőjének és sok sikert kívánt neki.

John Howard egyúttal azt is közölte, hogy 33 év után "minden bizonnyal" elveszti képviselői mandátumát a Sydney melletti Bennelongban, és megköszönte választóinak a több mint három évtizedes bizalmat.

Howard teljes mértékben magára vállalta a Liberális Párt és a kormánykoalíció választási kampányának kudarcát.

Az ausztrál választási bizottság szerint a szavazatok több mint 60 százalékának összeszámlálása után a Munkáspárt 53,8 százalékkal vezet a 46,2 százalékot elért konzervatívokkal szemben.

A részeredmény alapján az ABC ausztrál köztelevízió megállapította, hogy a Munkáspártnak várhatóan 81 képviselői hely jut a 150 fős alsóházban.

Közben Kevin Rudd szintén tv-beszédben jelentette be pártja győzelmét.

"Az ausztrál nép ma a jövőbe nézett és úgy döntött: nemzetünk történetének új fejezetét írja" - jelentette ki a munkáspárti vezér, akitől többek között Ausztrália iraki szerepvállalásának befejezését, valamint a globális felmelegedés megfékezését célzó kiotói egyezmény aláírását várják.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×