eur:
389.36
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sokba kerül az adófizetőknek a kormányfő "ingyen" munkája

Tony Blair volt kormányfő közel-keleti különmegbízotti posztja 400 ezer fontjába kerül a brit adófizetőknek. Ez azonban csak a töredéke annak, amennyit a kvartett fizet.

A volt brit kormányfőt lemondása után nevezték ki közel-keleti különmegbízottnak. Tevékenységének költségeit nagyrészt a kvartett - az ENSZ, az EU, az Egyesült Államok és Oroszország - fedezi, de Blair munkatársainak fizetéséhez és jeruzsálemi irodájának fenntartásához Nagy-Britannia is hozzájárul.

Méghozzá nem is kis mértékben, hiszen a kétmillió fontos költségből 400 ezret állnak a brit adófizetők. Ezt sokan különösen azért nehezményezik, mert Blair tevékenységéről közvetlenül a kvartettnek jelent, a brit parlamentnek viszont nem számol be.

A liberális demokraták pénzügyekben illetékes szóvivője, Lord Oakshott úgy vélekedett, hogy a brit adófizetőknek csak a rájuk eső részt kellene fizetniük, Lord Trefgarne volt konzervatív miniszter szerint pedig a kiadások "túlságosan magasak".

A lordok házával való kapcsolattartásért felelős kormánytag, Royall of Blaisdon bárónő viszont arra hívta fel a főrendek figyelmét, hogy Tony Blair "ingyen" dolgozik, hiszen a munkájáért egy fillér fizetést sem kap. Azt viszont jogosan várja el, hogy utazási és egyéb költségeit megtérítsék.

Tony Blairt nem csupán közel-keleti tevékenységének költségei miatt érjék éles bírálatok. A múlt héten azért támadták, mert 240 ezer fontot kapott egy Kínában elmondott "unalmas" beszédért.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×