eur:
391.04
usd:
359.36
bux:
72517.16
2024. július 19. péntek Emília

Horvát csatlakozási tárgyalások: Brüsszel újabb reformokat sürget

Újabb reformokat sürget Horvátországban az Európai Bizottság hamarosan kiadandó bővítési jelentése.

A brüsszeli testület ugyanakkor megállapítja, hogy a Zágrábbal két éve kezdődött csatlakozási tárgyalások jól haladnak, és hamarosan döntő szakaszba érkezhetnek.

Harmincöt tárgyalási fejezetből 14-ben már folynak a megbeszélések, és a bizottság szerint csak Horvátországon múlik, hogy milyen gyorsan tudnak haladni.

Brüsszel az igazságszolgáltatás lassú reformját és a korrupció elleni harc gyengeségét teszi szóvá a dokumentumban, illetve a szerb kisebbséggel összefüggő bánásmódot kifogásolja.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×