eur:
387.09
usd:
358.92
bux:
68975.94
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Folytatódó francia légisztrájk - a budapesti járat is érintett

Franciaországban tovább folytatódik az Air France légi kísérőinek negyedik napja tartó sztrájkja, miután szombat este is sikertelenül zárultak a bértárgyalások a légitársaság vezetői és a szakszervezetek között.

Az Air France vasárnap délután törölte az este 8 óra 20 perckor budapestre induló járatát is. A társaság közlése szerint a vasárnapi járatok negyven százaléka nem tud elindulni a sztrájk miatt.

Az utasoknak azt tanácsolták, hogy ne várakozzanak a repülőtereken, hanem utazzanak inkább egy későbbi időpontban. A sztrájkban a légikísérők 85 százaléka vesz részt.

A szakszervezetek fizetésemelést és jobb munkakörülményeket követelnek.

A helyzet napról napra kaotikusabb a francia repülőtereken, amit tovább ront, hogy a iskolai őszi szünet miatt a francia családok többsége a hétvégén szeretett volna szabadságra utazni.

Az Air France vezetése korábban azt közölte, hogy várhatóan a járatok kilencven százalékát el tudja indítani a sztrájk alatt. Ennek ellenére szombaton már csak gépeinek kétharmadát tudta elindítani, ezeket is elsősorban a partnereivel közösen üzemeltetett járatoknak köszönhetően. Az előrejelzések szerint hétfőn a járatok hetven százaléka fog közlekedni.

A francia közlekedési államtitkár az utasok jobb informálására és a tárgyalások folytatására kérte a légitársaság vezetését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×