eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A meggyilkolt kém özvegye: "Félek, hogy most én következem"

Tagadja a tavaly meggyilkolt volt KGB-ügynök, Alekszander Litvinyeko özvegye, hogy férje az MI6 brit titkosszolgálatnak dolgozott volna. Marina Litvinyenko ugyanakkor azt is elmondta: retteg, hogy férje gyilkosai most rá és fiára vadásznak.

A Daily Mail szombati számában írt arról, hogy a tavaly Londonban meggyilkolt egykori KGB-ügynök, Alekszander Litvinyenko az angol titkosszolgálat, az MI6 fizetett munkatársa volt.

A lap meg nem nevezett diplomáciai és a titkosszolgálatokhoz közel álló forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat ügynöke havi 2000 font (740 ezer forint), azaz mintegy 2850 euró juttatást kapott munkájáért.

A tavaly novemberben polónium-210 izotóppal megmérgezett Alekszander Litvinyenko özvegye, Marina tagadta a vádakat: "A férjem soha nem volt az MI6 ügynöke. Az orosz kormány kritikusa volt, de mindig nyíltan beszélt. Közismert ember volt, szakterülete a szervezett bűnözés és nem a hírszerzés volt".

Marina Litvinyenko szerint férje teljességgel haszontalan lett volna a brit titkosszolgálat számára.

Hasonlóképpen fogalmazott a meggyilkolt ügynök barátja, Alex Goldfarb is: "Litvinyenko Angliában élt. El nem tudom képzelni, milyen hasznot hajthatott volna a brit titkosszolgálatoknak. Vlagyimir Putyin orosz elnök rezsime szerint létezik egy oroszellenes brit összeesküvés és minden Nagy-Britanniában élő orosz menekült a titkosszolgálatoknak dolgozik. Egyszerűen paranoiások".

Alekszander Litvinyenko jelenleg egy londoni védett házban élő özvegye most azt mondja: attól fél, hogy az ő és 13 éves fia élete is veszélyben forog. "Félek, hogy most én következem, de leginkább Anatolijért aggódom. Minden nap óvatosnak kell lennem. Ha valami gyanús történik, ha háromszor egy nap észreveszem ugyanazt, az általam ismeretlen embert, akkor értesítenem kell a rendőrséget" - mondta Marina Litvinyenko, aki azt is elárulta, hogy a fiát soha nem hagyja egyedül.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×