eur:
390.63
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tizenhárom halottat követelt egy amerikai légi csapás Bagdadban

Legkevesebb tizenhárom halottat követelt egy amerikai légi csapás Bagdad síita negyedében vasárnap - közölték az iraki hatóságok. Az amerikai hadsereg közlése szerint hat milicistával végeztek a művelet során.

Iraki források szerint a halottak között van egy nő és három gyermek, 52 ember pedig megsérült. Helyi szemtanúk szerint a kétórás hajnali légi csapás számos lakóépületet és üzletet lerombolt. Az áldozatok főként a háztetőkön alvó emberek voltak.

Az amerikai hadsereg közleményben megerősítette, hogy kora reggel légi támadást intéztek egy szárazföldi hadművelet támogatására a bagdadi Szadrváros ellen, amelyet a Muktada asz-Szadr radikális síita hitszónokhoz hű Mahdi Hadserege nevű milícia fellegvárának tartanak.

A művelet egy emberrablásokra "szakosodott", iráni kapcsolatokkal rendelkező síita milíciavezetőt vett célba, aki feltehetően szerepet játszott a koalíciós erők két katonájának elrablásában. A hadsereg szerint nincs bizonyíték arra, hogy a támadás civil áldozatokat követelt volna.

Három amerikai katonát májusban raboltak el Bagdadtól délre. Egyikük holttestét azóta megtalálták, ám a másik két katona feltehetően továbbra is fogságban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×