eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Keresd a nőt: Michelle Obama Hillary Clinton ellen

Férjét méltatta, és Hillary Clintont, a demokraták másik lehetséges elnökjelöltjét figyelmeztette Michelle Obama egy nagy-britanniai kampánylátogatáson: nem hagyja, hogy a volt elnök felesége átgyalogoljon rajtuk.

Barack Obama képes "egyesíteni" az embereket, éppen ezért tudja legyőzni Hillary Clintont a demokrata párt elnökjelöltségéért folyó küzdelemben - mondta a színes bőrű politikus felesége egy nagy-britanniai kampányrendezvényen.

Michelle Obama szerint ezzel ellentétben Hillary Clinton megosztó személyiség, és éppen ez lehet az a jellemzője, amely megnehezítheti számára a győzelmet.

"Minél többen látják Barackot, annál többen kedvelik. A népszerűségi mutatói magasabbak, sőt, több pénzt gyűjtött, mint bármelyik másik jelölt, akiknek szélesebb a támogatói körük" - mondta a politikus felesége a Sunday Timesnak.

Régi, szakadt ruha

Az asszony, aki az Egyesült Államok első színes bőrű first ladyje lehet, úgy véli: férje legnagyobb demokrata ellenfele már nem lehet annyira sikeres, mint amilyen férje, Bill Clinton volt, amikor elnökké választották, akkor, amikor az országnak egy új szemléletmódú vezetőre volt szüksége.

"Van választásunk. Egy kicsit ijesztő, hiszen minden változás ijesztő. Az amerikaiak a szokásaik rabjai - magyarázta Michelle Obama. - Néha ugyanazt az öltönyt hordjuk, még akkor is, ha lyukas. Új öltönyre van szükségünk, nem csak egy új nyakkendőre vagy nadrágra."

Obama asszony beszédében világossá tette: férje és ő nem hagyják, hogy Hillary Clinton átgyalogoljon rajtuk.Clintonné áll jobban

Nagy-britanniai látogatása után Michelle Obama az Egyesült Államokban folytatja kampánykörútját, ahol férje javára pénzt is gyűjt. Elárulta: nagyon élvezi, ha mások előtt kell beszélnie férjéről, és megismertetnie velük annak politikai elképzeléseit.

Eddig mindkét jelölt körülbelül 80 millió dollárt - rekordösszeget - kalapolt össze az elnökségért folyó küzdelemben, a kampány korábbi szakaszában azonban Barack Obama megelőzte vetélytársát a pénzgyűjtésben.

A versenyben a közvélemény-kutatások szerint ennek ellenére egyelőre Hillary Clinton vezet, 21 pontos előnyre tett szert.

Ahogy a küzdelem élesedik, Obamáék is egyre erősebb kritikát fogalmaznak meg Hillary Clintonnal szemben.

Legutóbb azzal vádolták a politikust, hogy "biankó csekket" adott George Bush elnöknek Irán megtámadására. Nemrégiben ugyanis Hillary Clinton amellett szavazott, hogy nyilvánítsák terrorszervezetté az iráni Forradalmi Gárdát.

Együtt

Michelle Obama elmondta: férje politikájának sikere azon nyugszik, hogy egyesíti és nem megosztja az embereket. "Ellenkezni úgy is lehet, hogy közben ne válj ellenszenvessé" - közölte a politikus felesége.

"Barack és én arra összpontosítunk, hogy milyennek kellene valójában lennie a politikának ebben az országban" - tette hozzá.

A feleség beszélt arról is, hogy bár fontos számukra a politika, a lényeg, hogy gyermekeiket, a 9 éves Meliát és a 6 éves Sashát ne érintse az apjuk körüli felhajtás.

"Amikor beléptünk a versenybe, Barack és én azt mondtuk: úgy kell csinálnunk, hogy a gyerekek kiegyensúlyozottak maradjanak. Ez így sokkal bonyolultabb, de megéri. Nagyon magabiztosak, tudják, kik ők, és hogy ők állnak a mi világunk középpontjában" - magyarázta Michelle Obama.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 17:19
×
×
×
×