eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

"Most nem érek rá vécéztetni! Csináljon az ágyba!"

A brit állami egészségügyi szolgálat kórházainak a nagy része tiszta és higiénikus, de most tűrhetetlen állapotokat derített fel egy vizsgálat Kent megye kórházaiban. Gondatlanság és elhanyagoltság következtében kilencven beteg halt meg baktériumos fertőzés következtében. A felelős egészségügyi vezető lemondott állásáról, de előbb az ápolónőhiányt és a régi épületek tisztántartásának nehézségeit okolta a bajokért.

A brit kórházakban már alig-alig található brit születésű ápolónő vagy ápoló, majdnem mindannyian ázsiaiak, afrikaiak, újabban kelet-európaiak. De még mindig nincs belőlük elég.

Mindannyian nehéz munkát végeznek, bár nem mindenki lát el felelős feladatot. Van, aki csak takarít. Panaszkodnak, hogy olykor még arra sincs idejük, hogy kezet mossanak vagy gumikesztyűt húzzanak.

Kent megye egyes kórházaiban elharapózott a rendetlenség, főleg a higiénia megőrzése terén. A magatehetetlen betegeket sokszor nem volt idő kiültetni a toalettszékre, így az ágyban végezték a dolgukat.

Így szaporodott el és szedte áldozatait a C. difficile baktérium, amely nehezen leküzdhető, főként az idősebb betegek bélrendszerét támadja meg. Antibiotikumokkal sem könnyű legyőzni, mert az esetleg a szervezet által termelt ellenanyagokat is megöli.

A kenti kórházak haláleseteit immár a rendőrség vizsgálja, felmerült a gondatlanságból elkövetett halálokozás gyanúja.

Az ápolónők panaszolják, hogy nincs idejük a higiéniai előírások betartására, a folyamatos fertőtlenítésre, de olykor még a kézmosásra sem.

Ám a nem mindig jól képzett ápolónők között volt olyan, aki egyszerűen azt mondta a betegnek: "Most nem érek rá vécéztetni! Csináljon az ágyba!"

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 22:00
×
×
×
×