eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Végre nem Magyarországot figyelmeztették a hiány miatt

Nem került napirendre a magyar konvergenciaprogram az Európai Unió pénzügyminisztereinek luxemburgi tanácskozásán, értékelték ugyanakkor az elmúlt év intézkedéseit.

A magyar pénzügyminiszter az InfoRádióban elmondta: az egyik napirendi pontként azokról a reformprogramokról tárgyalt a pénzügyminiszterek tanácsa, amelyek megalapozzák, hogy az unió országaiban csökkenjenek a költségvetési hiányok.

Ennek kapcsán külön értékelte az unió az elmúlt egy év magyarországi intézkedéseit, például a közigazgatásban bevezetett teljesítményértékelési rendszert; illetve a különböző országokban érvényes költségvetési szabályok tapasztalatait - tette hozzá Veres János.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy valószínűleg nem kerül önállóan az Európai Bizottság és a tagországok pénzügyminisztereinek tanácsa elé az a féléves beszámoló, amelyet Magyarország nemrégiben juttatott el Brüsszelbe a konvergenciaprogram végrehajtásának második hat hónapjáról.

A két uniós intézmény a legfrissebb információk szerint legközelebb a konvergenciaprogram aktualizált változatának decemberi benyújtását követően foglalkozik külön Magyarországgal - fűzte hozzá.

Veres János közölte: figyelmeztették Csehországot, amiért az nem volt képes a vállalt arányban csökkenteni a deficitet; az intézkedésekből pedig az látszik, hogy a hiányt középtávon sem sikerült 3 százalék alá vinni, csak 2010 után.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×