eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

El akarja szakítani a kormány a fiatalokat a szüleiktől

Segélyt nyújt az olasz kormány azoknak a fiatal férfiaknak az önálló életkezdéshez, akik eddig nem tudtak - vagy nem akartak - elköltözni a szüleiktől.

Az olasz kormány azért kényszerült erre a szokatlan lépésre, mert a legújabb statisztikákból kiderült: a fiatal felnőtt férfiak 60 százaléka a szüleivel él, vagyis nem nősül meg - így aztán gyermeket sem vállal.

A helyzet javítása érdekében Tommaso Padoa-Schioppa gazdasági miniszter bejelentette: a kétmilliárd eurósra tervezett 2008-as állami költségvetés egy részét arra fordítják majd, hogy segítsék a fiatalokat saját lakáshoz jutni.

"Ezeket az 'óriáscsecsemőket' rá kel bírni arra, hogy önálló életet kezdjenek. Arra bíztatjuk őket, hogy költözzenek el otthonról. Ha a szüleikkel maradnak, nem lesz gyermekük, és soha nem lesznek önállóak. Ez pedig komoly problémákat okoz majd" - jelentette ki a tárcavezető.

A fiatalok egy része arra panaszkodik, hogy anyagi okok miatt nem képes a saját lábára állni - nekik nyújt majd segítséget a kormány, amelynek a tervei között szerepel a bérlakások építésének felgyorsítása is.

Az Európai Unió statisztikái szerint Olaszországban a 25-29 év közöttiek 56 százaléka él a szüleivel. Ez az arány Németországban 21, Svédországban mindössze 5 százalék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×