eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Diana hercegnő utolsó percei - eddig sosem látott videó!

Nyilvánosságra hozták azokat a felvételeket, amelyek Diana walesi hercegnő és párja, Dodi Fayed utolsó perceit örökítik meg a párizsi Ritz Hotelben. Röviddel azután, hogy elhagyták a szállodát, autójuk egy aluljáró falának csapódott.

A zártláncú kamerahálózat felvételeit

a hercegnő halálának körülményeit vizsgáló bírósági tárgyaláson mutatták be. A videón többször feltűnik a testőr, Trevor Rees (aki korábban Rees Jonesként volt ismert) és Henri Paul is, a Ritz biztonsági főnöke, akinek feladata az volt, hogy épségben elvigye Dianát és barátját a szaúdi üzletember párizsi lakására.

A hercegnő, Dodi Fayed és segítőik - ahogy a felvételeken jól látszik -, a hotel hátsó bejáratánál vártak arra, hogy éjfél után 17 perccel végre megérkezzen a megrendelt autó, miután a pár megvacsorázott az egyik luxuslakosztályban.

Barátja valószínűleg ezen az éjszakán akarta megkérni Diana kezét, erre azonban már nem maradt lehetősége, hiszen mindössze néhány perccel azután, hogy elhagyták a szállót, Dodi Fayed és sofőrük, Henri Paul már halott volt, a hercegnő pedig végzetes sérüléseket szenvedett.

Hisztéria

Azon az estén a felvételek tanúsága szerint lesifotósok tucatjai várták, hogy a pár autóba üljön a vacsora után. A hotel személyzete és a biztonsági szakemberek éppen ezért megpróbálták elterelni a paparazzók figyelmét: két autót indítottak el a főbejárattól, hogy elhitessék velük, ezek valamelyikében ül a hercegnő és barátja.

A csel - amelyet Henri Paul és a pár segítői eszeltek ki - nem jött be. Paul egyébként azelőtt, hogy beült volna Diana és barátja autójának volánja mögé, ötször sétált ki a szállodából, és tett meg egy-egy kört a fotósok hada előtt, akiknek tülekedését egy ausztrál turista vette filmre.

Követték őket

A zártláncú videórendszer felvételén látszik, hogy amikor Diana és Dodi Fayed kilépnek a hotel hátsó ajtaján, és sietősen keresztülvágnak az őket a rájuk váró Mercedestől elválasztó területen, a fotósok már odaértek és megpróbálnak minél jobb fotókat készíteni róluk. A hercegnő még fel is emeli a kezét, hogy eltakarja az arcát, amint beszáll az autóba.

Nem sikerült tehát észrevétlenül eltűnniük: több fotós robogón követte őket, de nyomukban volt egy terepjáró is, amint sofőrük - aki korábban legalább három alkoholtartalmú italt fogyasztott el, ám egyáltalán nem tűnt ittasnak - keresztülhajtott Párizson, majd nekiütközött egy aluljáró egyik pillérének.

A tárgyaláson bemutatták a baleset digitális technológiával készült rekonstrukcióját is, az esküdtek azonban hamarosan a valóságban is megnézhetik, hol és hogyan történt a baleset, hiszen jövő héten Párizsba utaznak, és ellátogatnak minden helyszínre, amely fontos lehet a Diana hercegnő, Dodi Fayed és Henri Paul számára végzetes éjszaka szempontjából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×