eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Amikor az elítéltek fél órát kínlódtak a méreginjekciótól

A méreginjekciós kivégzések végrehajtásának bojkottjára szólította fel a börtönök egészségügyi személyzetét Londonban kiadott átfogó jelentésében az Amnesty International.

A világ legnagyobb emberi jogi szervezete szerint az Egyesült Államokban már állatok elaltatására sem alkalmazzák az emberi kivégzésekhez használt vegyszereket.

Az Amnesty International, amely hosszú ideje küzd a halálbüntetés teljes és globális eltörléséért, a 38 oldalas jelentésben teljes részletességgel sorol fel olyan eseteket, amelyekben az elítéltek hosszú félórákig kínlódtak a méreginjekció hatásaitól.

A szervezet szerint orvosoknak és ápolóknak nem lenne szabad részt venniük a méreginjekciós kivégzéseken, mivel ezzel orvosetikai esküjüket szegik meg.

Az Amnesty International szerint a méreginjekció használata nem oldja meg a halálbüntetéstől elválaszthatatlan problémákat: e büntetési fajta kegyetlenségét, jóvátehetetlenségét, az ártatlanul elítéltek kivégzésének kockázatát és azt, hogy alkalmazása nem eredményezi a bűnözés hatékony visszaszorítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×