eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Németh Miklós vezetésével vizsgálóbizottságot állít fel az ENSZ

Németh Miklósnak, a Transparency International nemzetközi korrupcióellenes szervezet tanácsadó testülete egyik tagjának, volt magyar kormányfőnek a vezetésével vizsgálóbizottságot állít fel az ENSZ Etikai Hivatala a világszervezetnek egy már nem működő észak-koreai programjával kapcsolatban, mert felmerült a pénzügyi visszaélés gyanúja - jelentették be helyi idő szerint kedden az ENSZ New York-i székhelyén.

Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) volt észak-koreai missziójának egyik valamikori munkatársa panaszt tett amiatt, hogy elbocsátották állásából, mert szót emelt egy pénzügyi szabálytalanság miatt.

Az etikai hivatal felszólította az UNDP-t, hogy működjön vele együtt a vád kivizsgálására, a programügynökség azonban nem volt hajlandó erre. Ezért az etikai hivatal felkért egy háromtagú, kívülálló bizottságot a vizsgálat elvégzésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×