eur:
390.77
usd:
365.03
bux:
68203.42
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Németh: "Üres gyomorral lehet Himnuszt énekelni, de kevés rá a jelentkező"

A Fidesz külügyi kabinetjének vezetője szerint amíg Romániában az erdélyi magyar közösség alapvetően elégedetlen a saját helyzetével, addig nem tud a kétoldalú együttműködés kiteljesedni.

Németh Zsolt a tusnádfürdői XVIII. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor hétvégi záróeseményei után az InfoRádióval közölte: az alapvető kérdés az volt, hogy milyen új típusú kapcsolatépítésre van lehetőség az uniós Magyarország és Románia között, és ennek mi az előfeltétele.

Amíg Romániában az erdélyi magyar közösség alapvetően elégedetlen a saját helyzetével, addig nem tud a román demokrácia kiépülni, és nem tud a kétoldalú együttműködés kiteljesedni - mondta.

Németh Zsolt a magyar politikáról úgy fogalmazott: éhes gyomorral lehet ugyan a Himnuszt énekelni, de erre nem túl sok a jelentkező.

A magyar polgári oldal identitásának szerves része a határon túli magyarság iránti felelősség - tette hozzá.

Egyszerre kell megfogalmazni olyan programot, ami nem jelent nacionalizmust, ha felveti a határon túli problémákat, és nem populizmus, ha határozottan felvet széles társadalmi rétegeket érintő kérdéseket - fogalmazott a politikus.

Szerinte ezért a nemzeti problémákat együtt kell kezelni a széles társadalmi gondokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×