eur:
395.23
usd:
356.28
bux:
72487.14
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Teljes kijárási tilalom Bagdadban

Az iraki fővárosban teljes kijárási tilalmat rendeltek el azután, hogy ismeretlenek felrobbantották a szamarrai al-Aszkári síita szentély két minaretjét. A merénylet nem követelt áldozatokat.

Núri al-Máliki iraki miniszterelnök összehívta a kormány nemzetbiztonsági kabinetjét, ahol megvitatták, milyen intézkedésekkel lehetne elejét venni az erőszak elharapózásának.

A kormányfő egyik munkatársa amerikai csapatok Szamarrába küldését kérte az Egyesült Államok bagdadi nagykövetétől a merénylet miatt.

A Mahdi Hadseregének szellemi vezetője, Muktada asz-Szadr radikális hitszónok nyugalomra intette a síitákat és háromnapos gyászt hirdetett.

A szamarrai al-Aszkári síita szentély már tavaly februárban is súlyosan megrongálódott egy terrortámadásban.

Az akkori robbantást a síiták szerint az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő szunnita lázadók követték el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Elhullottak a Leopard tankok Ukrajnában – Mi lesz így a német harckocsi-legendával?

Elhullottak a Leopard tankok Ukrajnában – Mi lesz így a német harckocsi-legendával?

A minap bejárta a nemzetközi sajtót egy hír, mely szerint az Ukrajnának leszállított Leopard 2-es harckocsik igencsak nagy része elveszett az orosz haderővel folytatott harcok során. Van olyan altípus, ahol a veszteségráta még a 70%-ot is eléri. Mit jelent ez a híres német harcjármű-család jövője kapcsán? Tényleg vége a harckocsik korának?  Netán kiderült most, hogy az egész Leopard-széria valójában egy túlsztárolt acélteknő? Nézzük meg, mi van a számok mögött.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×