eur:
394.8
usd:
356.13
bux:
72915.7
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Eltűnt egy külföldi katona Afganisztánban

Eltűnt egy külföldi katona Afganisztánban, egy tálib forrás szerdai közlése szerint az ő fogságukban van.

Az amerikai vezetésű nemzetközi erők, illetve a NATO részéről megerősítették, hogy nyoma veszett egy külföldi katonának Hilmend tartományban, olyan térségben, amely a tálib fundamentalista fegyveresek egyik fő bázisa.

A heroin-termelésben világelső Afganisztánon belül Hilmend tartományban a legnagyobb méretű a kábítószer-termelés. Az elmúlt hónapokban számos nyugati és afgán foglyot ejtettek ott tálibok.

Egy tálib szóvivő azt állítja, ők ejtették foglyul a katonát, és próbálják megállapítani az állampolgárságát. A NATO- és a koalíciós források nem tudtak bővebb felvilágosítást adni a hiányzó katona állampolgárságáról.

Előzőleg az Egyesült Arab Emírségek részéről egy kormányzati forrás arról számolt be, hogy egyik katonájuknak nyoma veszett Afganisztánban. Mint mondták, a katona egy segélyszállítmány őrzésében vett részt.

Az emírségek egy 2003-as, a kabuli kormánnyal kötött megállapodás értelmében nyújtanak humanitárius segítséget Afganisztánnak. A segítségnyújtás keretében egyebek közt katonai kórházakat létesítenek, és iskolákat, mecseteket építenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Ha valaki azt gondolta, hogy a címben feltüntetett indikátor bejelzése azt jelenti, hogy megkapta a részvénypiac a zöld lámpát és nagy hévvel lehet rátenyerelni a Vétel gombra, akkor őt ki kell ábrándítanunk: éppen ennek az ellentéte történt, az amerikai kötvénypiacról ugyanis olyan jelzés érkezett, ami a recessziót vetíti előre. Ez nem jelent jót az eddig szárnyaló tőzsdei befektetések, olyan trend indulhat el most a világ tőzsdéin, ami a kispadra ültetheti az elmúlt hónapok sztárszektorait. De azért ne csüggedjünk, mert ebben a környezetben is van egy felemelkedő befektetés, ami - mint azt a címben is jeleztük - még az aranynál is magasabb hozamokat hozhat a befektetők számára, ha hiszünk az elmúlt évtizedek példáinak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×