eur:
396.76
usd:
359.45
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Korea: újabb kútba esett egyezség?

Észak-Korea nem teljesítette a péntek éjfélig megadott határidőre a nukleáris programja felszámolásáról februárban született hatoldalú megállapodásban foglalt kötelezettségvállalásait - közölte az amerikai tárgyalóküldöttség vezetője.

Christopher Hill emlékeztetett: Phenjan a jongbjoni atomerőmű bezárásáért és az ENSZ ellenőreinek fogadásáért cserébe 50 ezer tonna fűtőolajat kapott volna.

Phenjan indoklásában arra hivatkozott, hogy még nem rendeződött pénzügyi vitája az Egyesült Államokkal.

Christopher Hill március közepére ígérte a zárolt bankszámlák megnyitását, de az a bonyolult eljárás miatt elhúzódott. A zárlatot végül kedden oldották fel, de Phenjan állítása szerint azóta sem jutott hozzá az összesen 24 millió dollárhoz.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

A vártnál gyengébb pénteki munkaerőpiaci adatra megütötték a tőzsdéket, 1-3 százalék közötti esést szenvedtek el a vezető amerikai indexek a múlt hét végén. Ezek után Ázsiában is hasonló volt a helyzet, az új kereskedési hét gyengén indult a térségben, viszont Európában már emelkedést láthattunk, és az USA-ban is megérkezett a felpattanás. A héten hazai és külföldi inflációs jelentésekre, az amerikai elnökjelölti vitára, és többek között az EKB kamatdöntésére lesz érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×