eur:
385.55
usd:
355.18
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Egy balesetes magyar kamion miatt evakuáltak egy szlovák falut

Újabb magyar kamion szenvedett balesetet Szlovákiában. A veszélyes vegyi anyagot szállító jármű az árokba borult, emiatt evakuálni kellett egy határmenti kisközség lakosait.

A baleset hétfő éjjel röviddel fél tizenegy után történt. Egy 24 tonna toluént szállító magyar kamion Közép-Szlovákiában, a határhoz közeleső Rimaszécs községben, a helyi Daxner utcában felborult, a jármű vezetője könnyebben megsérült.

Mivel fennállt annak veszélye, hogy a mérgező anyag a környezetbe kerül, a mentőszolgálat azonnal lezárta a környéket és a lakosokat a falusi kultúrházba evakuálták, ott töltötték az éjaszakát is. Összesen 143 ember kényszerült otthona elhagyására.

Szerencsére a kezdeti aggodalmak nem igazolodtak be, csupán a hűtőfolyadék egy része folyt ki a tartályból, a toluén sértetlen maradt, igy nagyobb katasztrófa nem történt.

A rendőrség szerint azonban továbbra is indokolt a fokozott óvatosság, mivel a toluént egy másik kamionba kell áthelyezni, ami nagyon veszélyes műveletnek számít.

A mentési munkálatok tovább folytatódnak, a baleset oka egyelőre nem ismert.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×