eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Letette esküjét az új osztrák kormány

Bécsben letette a hivatali esküt az új osztrák kormány. A kereszténydemokrata-szociáldemokrata koalíció beiktatás közben több százan, főleg fiatalok tüntettek az elnöki hivatalnak helyet adó Hofburg előtt.

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt elnöke országosan kevésbé ismert szociáldemokrata politikusokat kért fel miniszteri tisztségekre.

Alfred Gusenbauer visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a koalíciós partner jobbközép Osztrák Néppárt túl sok kulcsfontosságú tárcát kapott az új kormányban.

Hangsúlyozta: az október 1-jei választások eredményeként a két párt nagykoalíciója jelentette az egyetlen lehetőséget, és a szociáldemokraták számára fontos tárcákat a párt politikusai irányítják.

Alfred Gusenbauer kiemelt feladatként említette a munkanélküliség csökkentését, a szociális biztonság fokozását, az oktatás színvonalának emelését és a kutatás-fejlesztés forrásainak növelését.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×