eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Szlovákiában elítélték a megacsalás elkövetőit

Szlovákiában 11 és fél év szigorított börtönre és teljes vagyonelkobzásra ítélték az ország történetének legnagyobb pénzügyi csalóit. A harmadik vádlott 7 évet kapott, a negyedik férfit felmentették.

A bíróság szerint az elkövetők 850 ezer embertől összesen 63 milliárd koronát, vagyis 466 milliárd forintot csaltak ki.

A Horizont befektetői társaság 1997 őszétől, a BMG Invest csoport közvetítésével, kiemelkedően magas kamatokat ígérve toborzott ügyfeleket.

A következő évben az ország betéteseinek döntő többsége már ügyfele volt, és szinte ezzel egyidőben jelentős veszteségeket kezdett kimutatni.

A társaság azzal nyugtatta ügyfeleit, hogy a befektetett pénz csak a következő években kezd profitot termelni.

A csőd 2002-ben már elkerülhetetlen volt, emiatt a csalók Horvátországba menekültek, ahol a rendőrség elfogta, majd kiadta őket Szlovákiának.

Hosszas vizsgálat és számos bírósági tárgyalás után a különlegesen súlyos ügyekben eljáró ítélőszék hirdetett ítéletet ügyükben Szlovákiában.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×