eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Etiópiai repülőgépek bombázták Szomáliát

Szomália középső részén iszlámista erők állásait bombázták etiópiai repülőgépek - számolt be több szemtanú.

Közlésük szerint egy toborzóirodát és egy stratégiai fontosságú utat ért találat. Egy helybeli azt mondta, hogy négy repülőgépet látott, amint a környéket bombázta.

Szomália területén ötödik napja dúlnak harcok az átmeneti kormány etióp csapatok által megerősített egységei és az iszlám milíciák között.

A többségében keresztény, jelentős szomáliai muzulmán kisebbséggel rendelkező Etiópia meg akarja akadályozni egy iszlám kormány létrejöttét a szomszéd országban, ahol az átmenti kormány cáfolja, hogy Etiópia közvetlenül is részt venne a harcokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×