eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

"Megszűnt Belgium!" - képekkel

Orson Wellesnek egy rádióadással sikerült pánikot okozni Amerikában, amikor "megrendezte" a marslakók leszállását. A belga állami televízió (RTBF) munkatársainak egy különkiadással sikerült valami hasonlót elérniük.

Az újságírók az előre bejelentett műsort megszakítva, élőben számoltak be arról, hogy Flandria kiválásával megszűnt a hivatalosan háromajkú - flamandul, franciául, és németül beszélő -, a XIX. században létrehozott királyság.

Sokan nem jöttek rá, hogy viccről volt szó, és telefonhívásokkal árasztották el a belga televíziót. A közszolgálati médium honlapja még csütörök este sem volt elérhető, túlterheltség miatt.

Az RTBF a függetlenséget ünneplő, flamand zászlókat lengető tömegeket mutatott, sőt, egy-két élő adásban nyilatkozó politikus is vette a lapot, és úgy tett, mintha valóban szétszakadt volna az ország.

A BBC tudósítása szerint a tévénézők az új határon elakadt villamosokat láthattak. A RTBF hírigazgatója pedig elismerte, hogy sok embert sokkoltak, "talán többet is, mint amire számítottunk".

Lehet, hogy ízléstelen, de realisztikus

<

Tanácstalan tömeg

Guy Verhofstadt szövetségi miniszterelnök szóvivője ízléstelennek nevezte a francia nyelven sugárzó adó különkiadását.

Minden viccnek köze van a valósághoz, így ennek is - Flandriában az utóbbi időben megerősödtek azok a pártok, amelyek függetlenséget akarnak az ország fejletlenebb, déli és franciaajkú régiójától.

A televízió illetékesei azzal indokolták a szokatlan viccet, hogy vitát akartak provokálni az ország egységét fenyegető függetlenségi mozgalmakról.

Hírügynökségi jelentések szerint egyes külföldi diplomaták is felültek az álhírnek, és tájékoztatták országukat a fejleményekről.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×