eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Van, akinek több mint 400 milliót hoz a céges Mikulás

Sok dolgozónak Nagy-Britanniában is be kell érnie egy céges karácsonyi vacsorával, egy könyvutalvánnyal, vagy más apró ajándékkal. London pénzügyi központjában, a Cityben azonban több mint négyezren lesznek az idén, akik 1 millió fontnál, azaz csaknem 380 millió forintnál is többet vihetnek haza.

A Goldman Sachs amerikai befektetési bank bejelentésével, miszerint az idén a tavalyinál 40 százalékkal többet, átlagosan 319 ezer fontot, vagyis több mint 120 millió forintot fizet ki alkalmazottainak, megkezdődött a City legnagyobb jutalmazási szezonja.

A Goldman Sachs ötezer londoni dolgozója közül szinte mindenki számíthat karácsonyi prémiumra, sokan akkora jutalmat kapnak, amely mellett alapbérük eltörpül.

Szakértők szerint a legmagasabb pozíciókban lévő vezetők illetve a sztárkereskedők 10 millió fontra, azaz 3,8 milliárd forintra, vagy akár ennél többre is számíthatnak.

A Goldman Sachs azonban nem az egyetlen, ahol hatalmas összegeket kapnak év végi jutalomként a dolgozók.

Elemzői becslések szerint az idén Londonban összesen 8,8 milliárd fontot, vagyis több mint 3.300 milliárd forintot osztanak szét csak bónuszokban. Mintegy 4.200-an lesznek azok, akik 1 millió fontnál, azaz csaknem 380 millió forintnál is többet vihetnek haza.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×