eur:
385.36
usd:
355.08
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Magával is végzett az iskolai ámokfutó

Az észak-rajna-vesztfáliai Emsdetten városka templomában ökumenikus istentisztelettel kezdték meg a hétfőn történt ámokfutás lélektani feldolgozását. A Scholl-testvérekről elnevezett gimnáziumban egy volt diák vérfürdőt rendezett, majd végzett önmagával is.

Azóta egyre több felelős politikus követeli az erőszakra ösztönző számítógépes játékok betiltását, mert az ámokfutó fiatalembernek is ez volt a fő időtöltése.

A hatóságok arra számítanak, hogy a jövő héten már az Scholl-testvérekről elnevezett iskolaépületben folytathatják a tanítást, miután a rendőrség szakemberei befejezték a nyomozást a hétfői ámokfutás körülményeinek felderítésére.

A gimnázium egy 18 éves volt diákja hétfőn fegyverrel a kezében behatolt az iskolaépületbe, számos diákot és egy tanárt, valamint rendőröket is súlyosan megsebesített, majd elbarikádozta magát és eddig még tisztázatlan körülmények között végzett önmagával is.

A nyomozás során kiderült róla, hogy az erőszakos számítógépes játékok rabja volt. Tettét aprólékosan tervelte ki, de szándékát nem titkolta, mert saját internetes oldalán környezetének, főleg volt iskolájának gyűlöletéről fröcsögött.

Ezért az ámokfutás óta pszichológusok mellett egyre több vezető politikus is követeli a gyilkolást hőstettként beállító internetes játékok haladéktalan betiltását.

Ellenzéki, főleg zöldpárti képviselők viszont nem tartják megfelelő eszköznek a tiltást, mert szerintük a hétfői ámokfutás hátterében részben egyéni, részben pedig társadalmi probléma húzódik meg, amelyet nem lehet egyszeri hatósági intézkedéssel megoldani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×