eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Malina Hedvig újabb beadványa

Újabb beadvánnyal fordult az ügyészséghez a Nyitrán állítólag megvert magyar diáklány ügyvédje. A vizsgálat esetleges folytatásáról meg nem született döntés.

A saját állítása szerint augusztus 25-én Nyitrán megtámadott és megvert diáklány ügyében a rendőrség meglepően gyorsan, már szeptember 12-én lezárta a nyomozást azzal, hogy a bűncselekmény meg sem történt.

A rendőrség állítása szerint nem igaz, hogy a lányt azért érte atrocitás, mert magyarul beszélt, a nyomozás eredményei arra utaltak, hogy a diáklány csupán kitalálta az egész esetet.

Malina Hedvig azonban továbbra is kitart eredeti állítása mellett, jogi képviseletét kezdetben az Magyar Koalíció Pártja parlamenti képviselője, Gál Gábor látta el, aki azonban később, politikai okokra hivatkozva visszalépett a feladattól - mondta el az InfoRádió pozsonyi tudósítója.

A diáklány új ügyvédje - egy szlovák jogász - már szeptember 18-án panaszt nyújtott be a rendőrség döntése ellen, ezt a dokumentumot most egy újabb 41 oldalas beadvánnyal egészítette ki. A nyitrai ügyészség szóvivője szerint a több mint 100 oldalas dosszié áttanulmányozása hosszabb időt vesz igénybe, egyelőre nem tudni, mikorra várható döntés.

A vizsgálat folytatását ugyanis már csak az ügyész rendelheti el. A diáklány ügyvédje határozottan követeli a vizsgálat folytatását. Úgy tudni, hogy elsősorban a rendőrség által felkért szakértők véleményét kérdőjelezi meg, és új, független szakemberek által végzett vizsgálatokat kér.

Az ügyvéd egyebek mellett megtámadta az írásszakértői elemzést, amelynek során a diáklány blúzán látható magyarellenes feliratot a lány hét évvel ezelőtt beadott útlevélkérelmével hasonlították össze, de az általa felismerni vélt személy kézírásával nem. Az Új Szó információi szerint az ügyvéd beadványa az augusztus 25-én történt támadás eddig ismeretlen részleteit is tartalmazza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×