eur:
368.90
usd:
345.17
bux:
48337.54
2023. június 7. szerda Róbert

Malina Hedvig újabb beadványa

Újabb beadvánnyal fordult az ügyészséghez a Nyitrán állítólag megvert magyar diáklány ügyvédje. A vizsgálat esetleges folytatásáról meg nem született döntés.

A saját állítása szerint augusztus 25-én Nyitrán megtámadott és megvert diáklány ügyében a rendőrség meglepően gyorsan, már szeptember 12-én lezárta a nyomozást azzal, hogy a bűncselekmény meg sem történt.

A rendőrség állítása szerint nem igaz, hogy a lányt azért érte atrocitás, mert magyarul beszélt, a nyomozás eredményei arra utaltak, hogy a diáklány csupán kitalálta az egész esetet.

Malina Hedvig azonban továbbra is kitart eredeti állítása mellett, jogi képviseletét kezdetben az Magyar Koalíció Pártja parlamenti képviselője, Gál Gábor látta el, aki azonban később, politikai okokra hivatkozva visszalépett a feladattól - mondta el az InfoRádió pozsonyi tudósítója.

A diáklány új ügyvédje - egy szlovák jogász - már szeptember 18-án panaszt nyújtott be a rendőrség döntése ellen, ezt a dokumentumot most egy újabb 41 oldalas beadvánnyal egészítette ki. A nyitrai ügyészség szóvivője szerint a több mint 100 oldalas dosszié áttanulmányozása hosszabb időt vesz igénybe, egyelőre nem tudni, mikorra várható döntés.

A vizsgálat folytatását ugyanis már csak az ügyész rendelheti el. A diáklány ügyvédje határozottan követeli a vizsgálat folytatását. Úgy tudni, hogy elsősorban a rendőrség által felkért szakértők véleményét kérdőjelezi meg, és új, független szakemberek által végzett vizsgálatokat kér.

Az ügyvéd egyebek mellett megtámadta az írásszakértői elemzést, amelynek során a diáklány blúzán látható magyarellenes feliratot a lány hét évvel ezelőtt beadott útlevélkérelmével hasonlították össze, de az általa felismerni vélt személy kézírásával nem. Az Új Szó információi szerint az ügyvéd beadványa az augusztus 25-én történt támadás eddig ismeretlen részleteit is tartalmazza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×