eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A politikai hazugság elleni lázadás

A romániai televíziók vezető hírként számoltak be a magyarországi eseményekről. A csatornák részletesen számoltak be a demonstráció előzményéről, és hosszasan idéztek Gyurcsány Ferenc májusi, balatonőszödi kijelentéseiből.

A legfontosabb romániai hírtelevízióban valamennyi délelőtti híradó az éjszakai budapesti események bemutatásával kezdődött. A Realitatea tévében Marin Ursut, Románia budapesti főkonzulja adott helyzetjelentést az éjszaka történtekről, és az ezek nyomán kialakult politikai helyzetről. Ursut úgy vélte, csillapodni látszanak az indulatok Budapesten.

Az Antena 3 hírtelevízió műsorvezetője azt kérdezte a konzultól: van-e még támogatottsága a Gyurcsány-kormánynak. Marin Ursut nem kívánt kommentárokba bocsátkozni, de úgy vélte, meglehetősen beszédes a tévé elleni éjszakai támadás.

Az Antena 3 Frunda György szenátort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség egyik vezető politikusát is megszólaltatta. Frunda maga is úgy látta, hogy minden bizonnyal szélsőjobboldali csoportok rohamozták meg a televízió épületét, és felemásnak ítélte a Fidesz álláspontját, mely nem határolódott el egyértelműen az utcai tiltakozástól.

Megítélése szerint egyébként 1990 óta nem volt hasonló jelentőségű tömegmegmozdulás Magyarországon. Arra a kérdésre, hogy le kell-e mondania Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, Frunda nem tudott válaszolni, de hozzátette: ha a megmozdulások folytatódnak, Gyurcsány Ferenc rendkívül nehéz helyzetbe kerül - mondta el az InfoRádió pozsonyi tudósítója.

Valamennyi televízió tág teret szentelt az utcai megmozdulások előzményeinek. A tudósításokban ezúttal is bőségesen idézték Gyurcsány Ferenc balatonőszödi kijelentéseit, és egyértelműen a politikai hazugság elleni lázadásként mutatták be az erőszakba torkollott budapesti megmozdulásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

A franciák elleni vereség után 9 órától a brazilokkal játssza második csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×