eur:
388.25
usd:
360.79
bux:
68736.11
2024. május 9. csütörtök Gergely

Visszalépett a nyitrai egyetemista lány ügyvédje

Nem látja el a továbbiakban a nyitrai magyar egyetemista, Malina Hedvig jogi képviseletét Gál Gábor ügyvéd, a Magyar Koalíció Pártjának parlamenti képviselője.

Gál Gábor közölte: emberi és összeférhetetlenségi szempontból sem látná akadályát, hogy a jövőben is ellássa Malina Hedvig képviseletét, ugyanakkor személyét és pártját is támadások érték szerepvállalása miatt.

A jogász-politikus saját elmondása szerint az ügyet azért vállalta el, mert a család erre felkérte, de ettől kezdve a személyét és a Magyar Koalíció Pártját is támadások érték.

Gál Gábor, aki egyben a szlovák törvényhozás összeférhetetlenségi kérdéseket felügyelő bizottságának az elnöke, értésre adta: visszalépése Malina Hedvig és családja egyetértésével, közös akarattal történt.

A jogász visszautasította a szlovák belügyminiszter, Robert Kalinák vádjait, aki az vetette a szemére, hogy politikai kérdéssé avatta Malina Hedvig esetét.

Ellentétes állítások

Malina Hedvig azt állítja, hogy augusztus 25-én Nyitrán két ismeretlen személy azért verte meg, mert magyarul beszélt.

A rendőrség az ismeretlen tettesek ellen indult bűnvádi eljárást leállította, mert a nyomozás során arra a megállapításra jutott, hogy Malina Hedviget nem verték meg.

Mivel a lány külsérelmi nyomait orvosi leletek, kórházi zárójelentés és a sérüléseit rögzítő fényképek dokumentálják, Malina Hedvig kitart eredeti vallomása mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén
Lépett az osztrák rendőrség

Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Az amerikai egyetemi tüntetések mintájára tartottak palesztinbarát megmozdulásokat több európai ország, köztük Ausztria egyetemein. Aktivisták hétfőn kontinens egyik legrégebbi egyetemének számító Universität Wien udvarán létesítettek palesztinbarát tiltakozó tábort, amelyet a rendőrség csütörtök hajnalra feloszlatott.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×