eur:
388.55
usd:
361.82
bux:
69039.66
2024. május 9. csütörtök Gergely

Alávetik-e hazugságvizsgálatnak a nyitrai lányt?

A szlovák sajtó ellentmondásosnak minősíti a nyitrai magyar nemzetiségű diáklány által elmondottakat megveréséről, és továbbra is meggyőzőnek tartja a rendőrségi bizonyítékokat arról, hogy az eset nem történt meg.

A csütörtöki szlovák napilapok ismét több oldalon foglalkoznak az M. Hedvig megverésével kapcsolatos legutóbbi fejleményekkel.

Bár az újságok többsége elfogadhatónak tartja a belügyminiszter érveit arról, hogy a támadást a lány csupán kitalálta, a SME és a Pravda is úgy véli: túl sok a megválaszolatlan kérdés az eset körül.

A SME szerint a nyilvánosság csak nehezen tud tájékozódni a legutóbbi nyilatkozat-háborúban és nem tudja eldönteni, kinek van igaza.

A lap a rendőrség legerősebb bizonyítékának a DNS-vizsgálat eredményét tartja, ez pedig egyértelműen a lány ellen szól.

A Pravda megszólaltat egy neves bírósági szakértőt, pszichológust, aki szerint csupán egy részletes pszichológiai vizsgálat tudná megállapítani, hogy a lány valótlanságot állít-e.

A pszichológus egyik lehetőséget sem zárja ki, tehát azt sem, hogy a lány igazat mond, ám felteszi a kérdés: amennyiben M. Hedvig esetleg hazudik, mik lehetnek az indítékai?

Hiszen, ha az egyetemi vizsgát akarta volna elkerülni, elég lett volna, ha beteget jelent - véli a pszichológus.

Több szakértő hajlik arra, hogy a sértettet hazugságvizsgálatnak vessék alá. Bár a szlovákiai joggyakorlat szerint ennek eredménye nem számit perdöntő bizonyítéknak, arra nyilvánvalóan jó lenne, hogy eloszlassa a kételyeket. Tehát megerősítse, vagy cáfolja a rendőrség állításait.

Maga Robert Kalinák belügyminiszter is kijelentette: támogatja a hazugságvizsgálat mielőbbi elvégzését, de erről az ügyészségnek kell döntenie.

Amint az várható volt, a lapok élesen támadják a Magyar Koalíció Pártjának szerepvállalását az ügyben.

A SME kommentátora helytelennek tartja, hogy az MKP magasrangú parlamenti képviselője vállalta a diáklány jogi védelmét, ezzel a lap szerint a párt érdekkonfliktusba került, hiszen az ügyvédnek elsősorban védence érdekeit kell védenie, még akkor is, ha állítása nem felel meg az igazságnak.

A lap úgy tudja, Gál Gábor már jelezte Bugár Béla pártelnöknek, hogy az ügyet átadja egy olyan ügyvédnek, aki nincs kapcsolatban az MKP-val.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×