eur:
394.43
usd:
369.69
bux:
65295.05
2024. április 19. péntek Emma

"Erkölcsileg igazolható lenne Blair meggyilkolása"

Ismét hallat magáról George Galloway brit parlamenti képviselő, aki egy interjúban kijelentette: Nagy-Britannia iraki szerepvállalása miatt erkölcsileg igazolhatónak tartaná, ha egy öngyilkos merénylő meggyilkolná Tony Blair miniszterelnököt. A kormányzó Munkáspárt szerint a képviselő mindig képes a korábbinál is mélyebbre süllyedni.

Megint botrányt okozott George Galloway brit képviselő, aki egy interjúban, kérdésre válaszolva kijelentette, hogy erkölcsileg jogos lenne Tony Blair kormányfő meggyilkolása.

"Nem szólítok fel erre senkit - de ha megtörténne, az teljesen más megítélés alá esne, mint a július 7.-én történtek (2005-ben ezen a napon hajtottak végre terrortámadást Londonban - a szerk.). Teljességgel logikus és megmagyarázható tett lenne. Morálisan pedig ugyanolyan, mint elrendelni ártatlan emberek ezreinek halálát Irakban - ahogyan Blair tette" - fogalmazott George Galloway.

A meghökkentő, botrányos kijelentéseiről elhíresült képviselő - aki a Respect, azaz Tisztelet párt színeiben jutott a törvényhozásba... - szavait Stephen Pound munkáspárti honatya szégyenletesnek és teljesen torznak nevezte.

"A kijelentései nyomán nem jutok levegőhöz. Minden egyes alkalommal, amikor az ember azt hiszi, hogy ennél már nem süllyedhet mélyebbre, jön és megint megdöbbent. Elítélendő azt mondani bárkivel kapcsolatban, hogy igazolható lenne, ha egy öngyilkos merénylő meggyilkolná" - jelentette ki Tony Blair pártjának képviselője.

George Galloway nem először kavar botrányt kijelentéseivel. Tavaly júliusban, alig néhány órával a londoni terrortámadás után például kijelentette, hogy a brit főváros megfizette az árát annak, hogy Tony Blair kormánya csapatokat küldött Irakba.

Csütörtökön pedig meglepetésszerűen megjelent a kubai televízióban Fidel Castro oldalán, akit oroszlánnak nevezett egy majmok által uralt politikai világban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×