INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

"Erkölcsileg igazolható lenne Blair meggyilkolása"

Infostart / InfoRádió

Ismét hallat magáról George Galloway brit parlamenti képviselő, aki egy interjúban kijelentette: Nagy-Britannia iraki szerepvállalása miatt erkölcsileg igazolhatónak tartaná, ha egy öngyilkos merénylő meggyilkolná Tony Blair miniszterelnököt. A kormányzó Munkáspárt szerint a képviselő mindig képes a korábbinál is mélyebbre süllyedni.

Megint botrányt okozott George Galloway brit képviselő, aki egy interjúban, kérdésre válaszolva kijelentette, hogy erkölcsileg jogos lenne Tony Blair kormányfő meggyilkolása.

"Nem szólítok fel erre senkit - de ha megtörténne, az teljesen más megítélés alá esne, mint a július 7.-én történtek (2005-ben ezen a napon hajtottak végre terrortámadást Londonban - a szerk.). Teljességgel logikus és megmagyarázható tett lenne. Morálisan pedig ugyanolyan, mint elrendelni ártatlan emberek ezreinek halálát Irakban - ahogyan Blair tette" - fogalmazott George Galloway.

A meghökkentő, botrányos kijelentéseiről elhíresült képviselő - aki a Respect, azaz Tisztelet párt színeiben jutott a törvényhozásba... - szavait Stephen Pound munkáspárti honatya szégyenletesnek és teljesen torznak nevezte.

"A kijelentései nyomán nem jutok levegőhöz. Minden egyes alkalommal, amikor az ember azt hiszi, hogy ennél már nem süllyedhet mélyebbre, jön és megint megdöbbent. Elítélendő azt mondani bárkivel kapcsolatban, hogy igazolható lenne, ha egy öngyilkos merénylő meggyilkolná" - jelentette ki Tony Blair pártjának képviselője.

George Galloway nem először kavar botrányt kijelentéseivel. Tavaly júliusban, alig néhány órával a londoni terrortámadás után például kijelentette, hogy a brit főváros megfizette az árát annak, hogy Tony Blair kormánya csapatokat küldött Irakba.

Csütörtökön pedig meglepetésszerűen megjelent a kubai televízióban Fidel Castro oldalán, akit oroszlánnak nevezett egy majmok által uralt politikai világban.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018