eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Könnyebben utazhatnak az oroszok Európába

Oroszország és az Európai Unió aláírta a vízumkönnyítési megállapodást. Az egyezségben Nagy-Britannia, Írország és Dánia nem vesz részt.

A Szocsiban tartott csúcsértekezleten az orosz elnök azt mondta: a megállapodás - amely várhatóan az év végén lép hatályba - megkönnyíti a rövid tartózkodást engedélyező vízumok megszerzését diákok, újságírók, üzletemberek, valamint a tudomány és kultúra művelői számára, és egyszerűsíti a többszöri belépést lehetővé tévo vízumok kiadásának szabályait.

A vízumkönnyítési megállapodásban Nagy-Britannia, Írország és Dánia nem vesz részt.

Vlagyimir Putyin az orosz energiaiparral összefüggésben kiemelte: Moszkva csak akkor engedi be energiaszektorába az európai országokat, ha megfelelő viszonzást kap tőlük saját fejlődéséhez.

Vlagyimir Putyin José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, Javier Solanát, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, valamint Wolfgang Schüssel osztrák kancellárt fogadta fekete-tengeri rezidenciáján.

Az Európai Unió soros elnöke jelezte, hogy év végén megkezdődhetnek a tárgyalások arról az átfogó keretmegállapodásról, amely felválthatja a jövő év végén lejáró unió-orosz partnerségi és együttműködési megállapodást.

Wolfgang Schüssel szerint Oroszország, amely átvette az Európa Tanács miniszteri tanácsának soros elnöki tisztét, tisztában van kötelezettségeivel az emberi jogok területén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×